Zmes za kruh, brez glutena, 700 g

4,50 

Zmes za kruh, brez glutena

Sestavine: koruzni škrob, krompirjev škrob, riževa moka, koruzna moka, sladkor, rižev škrob, bambusove vlaknine, jedilna sol, gostili: guar gumi, hidroksipropilmetil celuloza.

Izdelek ne vsebuje mleka in mlečnih proizvodov, jajc in izdelkov iz njih, soje in izdelkov iz nje, oreškov, sezama in izdelkov iz njega.

Kategorija:

Opis

Hranilna vrednost na 100 g: Energijska vrednost : 1430 kJ / 337 kcal; Maščobe: 0,4 g; – od tega nasičene maščobe: <0,1 g; Ogljikovi hidrati: 80 g; – od tega sladkorji: 4,5 g; Prehranske vlaknine: 2,6 g; Beljakovine: 1,6 g; Sol: 2,0 g

Navodilo za pripravo: V 350 g zmesi dodamo 35 ml olja, 18 g kvasa in 220 – 240 ml vode. Maso mešamo, da dobimo gladko testo. Oblikovano testo položimo v namaščen ali s peki papirjem obložen pekač (približne dimenzije pekača: 250 mm x 10 mm x 80 mm). Oblikovano testo v pekaču pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na sobni temperaturi 55 – 65 minut, oziroma dokler testo ne doseže vsaj dvojnega volumna. Pekač z vzhajanim testom položimo v predhodno segreto pečico na 210 – 230°C in pečemo 25 – 30 minut. Za lepšo skorjo testo pred peko narahlo premažemo z oljem ali pa v pečico postavimo z vodo napolnjeno ognjevarno posodo. Po končani peki vzamemo kruh iz pekača in ga primerno ohladimo. Priporočamo, da se kruh reže šele, ko je ohlajen.

Neto količina: 700 g


Hraniti v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Proizvajalec: SOEL d.o.o., Štrbenkova cesta 5, 3320 Velenje, Slovenija

 

 

Dodatne podrobnosti

Teža 700 g